Menu

D.Gin

Ik ben de uitvinder van D.Gin. Ik had een eerste ontmoeting met D. in 2012 toen ik mijn allereerste Gin-DYI-kit cadeau kreeg. Mijn avontuur met D. startte toen ik begon te experimenteren met allerlei soorten kruiden, specerijen, bloemen en gouden tinten.

D.Gin
D.gin cocktail gin spirits Dany GIN alcohol suikervrij sugarfree Machelen
D.gin cocktail gin spirits Dany GIN alcohol suikervrij sugarfree Machelen

Van infusie tot Distilleren

D.Gin

Het mystieke dorp Machelen is de geboorteplaats van D. waar ik vanaf het begin mijn Gins begon te maken. Ik kocht mijn eigen ingrediënten of oogstte ze uit mijn tuin. In het begin gebruikte ik de infusietechniek waarbij ik de kruiden langzaam in alcohol liet weken. Daarna heb ik deze techniek ingeruild voor de meer traditionele distillatietechniek waarbij hete stoom de smaak en het aroma van de kruiden opneemt maar niet de kleur of textuur. Als deze stoom terug afkoelt krijg je kleurloze, pure alcohol met de gewenste smaak en geur. Onze basisalcohol, afgeleid van graan en suikerbieten, wordt meerdere keren zorgvuldig gedistilleerd om een pure en schone alcohol te produceren.

Een scala aan Diverse persoonlijkheden.

D.Gin

Toen ik D’s unieke karakter leerde kennen, begreep ik dat dit de sleutel was tot meerdere variëteiten. Acht kernkruiden uit verschillende regio’s van de wereld, waaronder koriander, kardemom, jeneverbes, kruidnagel, venkel en citroenschil, werden zorgvuldig geselecteerd en vormen de basis van D’s unieke smakenpalet. Elke verschillende D.Gin wordt vervolgens tot leven gebracht door extra unieke en karaktervolle kruiden toe te voegen, zoals bittere sinaasappelzeste (The Prospector) of zoete rozenblaadjes (The Adventurer).

D. doet je verbazen. D. staat voor een breed scala aan dingen om te ontdekken. Van een traditionele London Dry Gin (The Farmer) tot een meer verfijnde Barreld Aged Gin (The Blacksmith) die gerijpt wordt in houten vaten. Door 9 unieke en diverse dranken te creëren (6 alcoholische Gins en 3 niet-alcoholische spirits) is er voor elk wat wils.

D.gin cocktail gin spirits Dany GIN alcohol suikervrij sugarfree Machelen
D.gin cocktail gin spirits Dany GIN alcohol suikervrij sugarfree Machelen

D’s reizen

D.Gin

Inmiddels ben ik nauw betrokken geraakt bij D. Ik creëer de perfecte combinaties en vervolgens zie ik de verschillende Gins tot leven komen in een authentieke en professionele distilleerderij in België.

Door gebruik te maken van mijn eigen flessenvuller en etiketteermachine sta ik van begin tot eind in nauw contact met het product. Maar D. is geen avontuur om alleen te ondernemen. Mijn vrouw en zoon zijn mijn trouwe metgezellen op deze reis. D. is ook hun onderneming.

D.Gin

Het creëren van nieuwe smaken is mijn passie. Ik hou ervan om te experimenteren en me creatief uit te leven door verschillende kruiden te combineren en de karakters tot leven te zien komen op de etiketten van de flessen. Ik zal mezelf blijven uitdagen om unieke combinaties te ontdekken en het verhaal van D. naar de wereld te brengen. Want een Belgisch product dat met passie en liefde is gemaakt, is bedoeld om met de wereld te delen.

D.Gin
D.Gin
D.Gin

En jij? Heb je de kans al gehad om D. te ontmoeten? Bekijk onze verschillende dranken en ontdek wat D. voor jou betekent.

Interesse om met Dany samen te werken? Aarzel niet om contact op te nemen.

D. over de hele wereld: ontdek waar D. tot nu toe naartoe is gereisd. Of word zelf distributeur zodat je D. naar onbekende plaatsen kunt brengen.

dany
machelen
variaties
reizen
contact

Je moet 18 jaar of ouder zijn om deze website te bezoeken.